vrijdag 11 april 2014

An Affair / Jung sa (1998)

Land: Zuid-Korea
Regie: Lee Je-yong
Cast: Lee Mi-suk, Lee Jung-jae, Song Young-chang, Kim Min, e.a.,

http://kanebutlerreviews.blogspot.nl/2014/04/an-affair-jung-sa-1998.html

De achtendertig jarige Seo-hyun (Lee Mi-suk) is getrouwd met de succesvolle architect Jun-il (Song Young-chang). Hoewel ze een comfortabel leventje leidt, is ze niet gelukkig met haar huwelijk. De sleur in de relatie slaat toe en Seo-hyun lijkt gevangen in haar eigen relatie. De komst van haar jongere zus’ verloofde, U-in (Lee Jung-jae) zorgt voor een extreme verandering in het leven van Seo-hyun.

Overspel is een tijdloos thema dat veelvuldig aanbod komt in de (Aziatische) filmindustrie. Zo ook in Lee Je-yong’s regiedebuut op het witte doek. Eenzaamheid, schuld en lust worden allen op een stijlvolle manier in beeld gebracht. Prima acteerwerk gepaard met een haast constant aanwezige droevige soundtrack zorgen ervoor dat de kijker voelt wat er ongeveer om moet gaan in het hoofd van de verwarde Seo-hyun.

De film laat zich afspelen in een rustig tempo, maar tegelijk ook niet te rustig. De filmmaker lijkt bewust te hebben gekozen hiervoor om zodoende makkelijker te kunnen inzoomen in de eenzaamheid van de hoofdrolspelers. Hoewel er voldoende dialoog aanwezig is, geeft dit tempo ook de ruimte om makkelijker emoties non-verbaal over te brengen. Vooral de sterk spelende Lee Mi-suk is hier bedreven in.

‘An Affair’ is een prima rolprent die ongetwijfeld voor sommige mensen een herkenbaar en geloofwaardig verhaal vertelt. De keuze om overspel op een stijlvolle manier in beeld te brengen, pakt goed uit. Mede door de uitstekende gelaatsuitdrukkingen van de vrouwelijke Lee en de melancholieke muziek krijgt de film een blijvend droevig karakter mee.


Waardering: 3,5 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten