vrijdag 1 september 2017

Can’t Help Falling In Love (2017)

Land: Filipijnen
Regie: Mae Czarina Cruz
Cast: Daniel Padilla, Kathryn Bernardo, Matteo Guidicelli e.a.

https://kanebutlerreviews.blogspot.nl/2017/08/cant-help-falling-in-love-2017.html

Na zes jaar lang een (lange afstands)relatie te hebben gehad, besluiten Gab (Kathryn Bernado) en haar vriend Jason (Matteo Guidicelli) in het echt te treden. Wanneer Gab haar documenten in orde wil maken, komt ze er achter dat ze reeds getrouwd is. In een stomdronken bui heeft ze haar ja-woord een jaar eerder aan Dos (Daniel Padilla) gegeven, een wildvreemde jongeman. Aangezien scheiden op de Filipijnen een juridisch probleem is, lijkt haar nieuwe droomhuwelijk in rook op te gaan. Des te lastiger wordt het als Dos liever met haar getrouwd blijft en niet echt wil meewerken.

Films voor de massa weten zich in de Filipijnen zelden te onderscheiden van de rest. Ze volgen een vast patroon waar bijna nooit van afgestapt wordt. Dit zorgt ervoor dat als je er een hebt gezien, je ze eigenlijk allemaal gezien hebt. Qua voorspelbaarheid scoort de film even hoog als de voorspelling dat morgen de zon ook weer in het oosten opkomt.

Er is echter nog meer mis met deze romantische draak. Het acteerwerk laat vaak steken vallen, maar misschien nog wel belangrijker, de chemie tussen de hoofdrolspelers is ver te zoeken. Ook het plot slaat een tikkeltje door, waardoor de film ook hier niet binnen weet te komen. Alleen voor de echt diehard romantici valt de film misschien een beetje in de smaak.

Het is de vraag of het aan de filmmakers ligt, of dat de Filipijnse filmindustrie debet is aan de zoveelste mislukte Filipijnse mainstream film. De formule lijkt drastisch aan verandering toe, maar de kans dat dit gaat gebeuren lijkt klein. Tot die tijd zullen de Filipino’s het moeten doen met uiterste middelmaat in het verzadigde romcom-genre. 



Waardering: 2 / 5.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten